nackavrmdtrdgrdssllskap.blogg.se

Onsdag 11 maj, pionernas underbara värld med Leena Liljestrand

Publicerad 2016-04-13 20:13:18 i Allmänt,

Leena Liljestrand, grundare, ordförande och eldsjäl i Svenska Pionsällskapet öppnar ett nytt fönster till pionernas värld. Hon kommer att visa bilder av skönheter som inte behöver stöttas men som är lika ljuvliga som de som ”kollapsar på gräsmattan vid regn” som många associerar arten med.
Leena delar med sig av kunskap om skillnader mellan örtartade pioner, buskpioner och hybrider. Hon ger skötseltips och råd om plantering och förökning. Leenas egen trädgård rymmer runt 200 pioner, allt från vanliga sorter och vildarter till sällsynta samlarobjekt och mindre kända namnsorter som ändå är tillgängliga för alla om man vet var man ska leta. Kaffe serveras till självkostnadspris
Plats: Skurustugan. Värmdövägen 339. Tid: Kl. 19.00–ca 21.00. Avgift: 40 kr för medlem, 20 kr för betalande familjemedlem, 60 kr för icke medlem.

Om

Min profilbild

NVTS

Vi är en trädgårdsförening som hör hemma i Nacka/Värmdö. Men vi rör oss dit det finns härliga trädgårdsupplevelser. Vi har föreläsningar under den årstiden våra trädgårdar har vila. Varmt välkommen till oss.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela