nackavrmdtrdgrdssllskap.blogg.se

Onsdag 11 maj, pionernas underbara värld med Leena Liljestrand

Publicerad 2016-04-13 20:13:18 i Allmänt,

Leena Liljestrand, grundare, ordförande och eldsjäl i Svenska Pionsällskapet öppnar ett nytt fönster till pionernas värld. Hon kommer att visa bilder av skönheter som inte behöver stöttas men som är lika ljuvliga som de som ”kollapsar på gräsmattan vid regn” som många associerar arten med.
Leena delar med sig av kunskap om skillnader mellan örtartade pioner, buskpioner och hybrider. Hon ger skötseltips och råd om plantering och förökning. Leenas egen trädgård rymmer runt 200 pioner, allt från vanliga sorter och vildarter till sällsynta samlarobjekt och mindre kända namnsorter som ändå är tillgängliga för alla om man vet var man ska leta. Kaffe serveras till självkostnadspris
Plats: Skurustugan. Värmdövägen 339. Tid: Kl. 19.00–ca 21.00. Avgift: 40 kr för medlem, 20 kr för betalande familjemedlem, 60 kr för icke medlem.

Pilflätning med Marianne Svärd Häggvik

Publicerad 2016-04-02 09:44:28 i Allmänt,

I vårens härliga sol samlades ett gäng glada amatörer via trädgårdsföreningen för att lära mer om pilflätningens ädla konst. Som sig bör så började vi med fika, under tiden så presenterade sig Marianne. Hon bor ute på Ekerö och det visade säg att det inte bara var pilflätning som Marianne var duktig på. Även betong, glas, trä och metall var något som hon praktiskt höll kurser i.
Nåväl, efter fikat så var det bara att hämta sina pilbuntar och sätta igång. Under mycket skratt och munterhet så kom alla i gång. Alla vädergudar var med oss denna dag. Ser fram mot fler tillfällen med Marianne.”
Läs mer om Marianne och hennes kurser via www.heliconiagarden.se

Om

Min profilbild

NVTS

Vi är en trädgårdsförening som hör hemma i Nacka/Värmdö. Men vi rör oss dit det finns härliga trädgårdsupplevelser. Vi har föreläsningar under den årstiden våra trädgårdar har vila. Varmt välkommen till oss.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela