nackavrmdtrdgrdssllskap.blogg.se

Tisdag 20 oktober 2015: Från frö till perenn med Annika Hultman

Publicerad 2015-09-27 17:36:13 i Allmänt,

Vilket mirakel det är att så ett frö, uppleva glädjen när det gror och sedan följa med utvecklingen till vuxen planta. Annika Hultman från Trädgårdsamatörernas Stockholmskrets går igenom olika metoder att väcka fröet ur sin groningsvila, olika såsubstrat, deras för- och nackdelar och något om frösåddernas fiender. Det blir också en kort genomgång av olika fröföretag och så presenteras förstås vilka växter som är särskilt värda att så bland perenner, buskar och träd. Annika har en liten plantskola på Färingsö, Trädgårdsfröet, och kommer att ta med växter till försäljning om inte frosten har slagit till redan. Kaffe serveras till självkostnadspris.
Plats: Skurustugan. Tid: Kl. 19.00–ca 21.00. Avgift: 40 kr för medlem, 20 kr för betalande familjemedlem, 60 kr för icke medlem.

Onsdag 23 september: Njutbar höstträdgård med Linda Schilén

Publicerad 2015-09-16 20:42:00 i Allmänt,

Linda Schilén, som besökt oss två gånger tidigare, kommer tillbaka med ett nytt föredrag, passande för årstiden. Linda, som är utbildad trädgårdsmästare, tycker att vi ska passa på att njuta nu när trädgårdsstressen är över och tempot i trädgården är lugnare. Hon delar med sig av inspirerande och praktiska göromål och tips på vackra höstperenner, buskar och träd. Hon visar också kreativa krukväxtarrangemang och berättar hur hon tar hand om skörden. Linda arbetar också som konstnär och tillverkar växtstöd för pioner och andra höga växter i armeringsjärn, som rostar vackert med tiden. Hon har med sig några exemplar till försäljning. Kaffe serveras till självkostnadspris.
Plats: Skurustugan. Värmdövägen 339. Tid: Kl. 19.00–ca 21.00. Avgift: 40 kr för medlem, 20 kr för betalande familjemedlem, 60 kr för icke medlem.

Lördag 19 september, plocka äpplen och prata trädgård hos Astrid

Publicerad 2015-09-06 19:30:11 i Allmänt,

För 9:e året i rad har vi möjlighet att plocka äpplen hos Astrid Pettersson i Lännersta. Astrid har en gammal äppelträdgård med många klassiska sorter som Åkerö, Filippa, Gravensteiner, Rossvik och Cox Pomona. Eftersom Astrid har många olika träd brukar det alltid vara några som bär tillräckligt med frukt även dåliga år. Vi kommer att skicka ut en lägesrapport per e-post via vår utsändningslista, men annars kan du ringa Agneta Wallers några dagar innan eller kolla på bloggen. Även om äppeltillgången skulle vara dålig välkomnar Astrid oss på fika och trädgårdsprat i köket! De som vill kan också ta med växter och byta med andra.
Plats: Astrid Pettersson, Saltsjö-Boo. Tid: Kl. 13.00. Avgift: 20 kr för medlem och betalande familjemedlem, 30 kr för icke medlem.

Om

Min profilbild

NVTS

Vi är en trädgårdsförening som hör hemma i Nacka/Värmdö. Men vi rör oss dit det finns härliga trädgårdsupplevelser. Vi har föreläsningar under den årstiden våra trädgårdar har vila. Varmt välkommen till oss.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela