nackavrmdtrdgrdssllskap.blogg.se

Lördag 16 maj Växtmarknad på Gustavsbergsdagen

Publicerad 2015-04-26 18:55:32 i Allmänt,

I år deltar NVTS som en av många aktörer på Gustavsbergsdagen i Gustavsbergs Hamn, där föreningar, politiska partier och företag medverkar. Årets tema är skärgård och Taube. Vi disponerar utrymme för cirka sju bord (120 cm långa), så anmäl dig i förväg om du vill sälja plantor. Ta med dig överskottet från frösådderna och de delade perennerna samt eget bord. Alla andra är hjärtligt välkomna att komma och köpa och byta plantor. Plats: Gustavsbergs Hamn, vid Sköna Ting. Tid: Kl. 11.00–16.00. Avgift: Ingen avgift. Anmälan: Du som vill sälja, anmäl dig senast 1 maj till Anita Österlund, e-post: anita-osterlund@telia.com

Lördag 9 maj, fullbokad bussresa

Publicerad 2015-04-26 18:39:18 i Allmänt,

Lördag 9 maj Bussutflykt till Bäsna och Bergabacken Vi besöker först Bäsna, en mysig visnings- och handelsträdgård utanför Borlänge. Här får vi en visning av trädgården, lunch i det trevliga trädgårdskaféet och möjlighet att handla växter och tillbehör med 10 procents rabatt. Därefter styr vi färden mot Bergabacken – ett levande pelargonmuseum i Torsåker. I museet finns ett stort antal pelargonsorter att se och sticklingar att köpa. Ägaren Pia Walldau samlar även på bladkaktusar och gamla sorter streptocarpus (kornettblomma). I butiken hittar du blomkrukor, inredningstillbehör och mycket mer. På Bergabacken får vi kaffe och pelargonkaka innan hemfärd. Läs mer om ställena på www.basnatradgard.nu och www.bergabacken.se. Utflykten är ett samarrangemang mellan Pelargonsällskapet i Stockholms län, Nacka-Värmdö Trädgårdssällskap och Folk och trädgård i Tungelsta. Plats: Avfärd från Vasagatan i Stockholm kl 08.00. Tid: Kl. 08.00–18.00. Avgift: 400 kr. Buss, visning och lunch samt fika ingår.
Vi önskar alla deltagare en magisk dag!

Om

Min profilbild

NVTS

Vi är en trädgårdsförening som hör hemma i Nacka/Värmdö. Men vi rör oss dit det finns härliga trädgårdsupplevelser. Vi har föreläsningar under den årstiden våra trädgårdar har vila. Varmt välkommen till oss.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela